Kriterier:

·        Afholdes til RIHs d-stævne i september.

·        For at kunne deltage i klubmesterskabet skal man have været medlem af RIH i hele kalenderåret.

·        Hvis ikke det er muligt at stille op til et stævne for RIH fx i forbindelse med en holdkonkurrence, kan man undtagelsesvis starte for en anden klub og samtidig stadig være berettiget til at starte klubmesterskab.

·        Trækker, oplæser eller hjælper er ikke tilladt.

Præmieoverrækkelse:

·        Vinderne modtager roset, vandrepokal, dækken og evt. en ærespræmie.

·        Umiddelbart efter ponyklasserne kåres årets klubmester for pony, og umiddelbart efter hesteklasserne kåres årets klubmester for hest.

Dressur:

·        OUT-regler er gældende. Dvs. hvis ekvipagen har i det pågældende program samt højere programmer samlet 3 sejre med min. 65,000% eller været placeret i højere programmet 5 gange med min. 65,000%.

·        Ekvipagen starter den klasse som de minimum plejer at starte, der må altså gerne deltages i sværere klasser end ekvipagen plejer, men ikke en lettere klasse.

·        Der kan max. startes to klasser pr. dag. Det er derfor muligt at have to forsøg, det er dog kun det bedste omregnede resultat, der tæller til klubmesterskabet.

·        Alle klasserne afvikles i fortløbende rækkefølge efter klassernes sværhedsgrad.

Procentberegning

·        Klasserne til klubmesterskabet rides på procent. Da der rides i forskellige sværhedsgrader, ganges procenterne efterfølgende og det er den med højeste procent omregnet, der har vundet klubmesterskabet for hhv. pony og hest.

·        Da vi mener, at alle startende skal have ens vilkår for at vinde klubmesterskabet, lige meget deres niveau og på den mest fair vis, har vi valgt at beregne klubmesterskabet således:

Koefficienter

Pony og Hest

LD-klasser %

LC-klasser %

LB-klasser %

LA 1,2,3 – klasser %

LA 4,5,6 – klasser %

MB – klasser %

·       Ved lige placering vil det være den ekvipage med højeste gennemsnit af ’samlet indtryk’ på kritikken. Hvis der stadig er lige placering, vil det være indridningens karakter der gælder, er der stadig lige placering vil det være udridningens karakter der gælder. Ellers trækkes der lod i sekretariatet.

Spring:

·        Rides i LC metode B12 både for pony og hest.

·        OUT-regler er gældende. (pkt. 343.2. i spring reglementet)